DENİZ SOM
CUMHURİYET'TE
YAZDI:
"VAZİYET'TE
BAYRAK
DEĞİŞİMİ"

Karikatürist ve mizah yazarı Cihan Demirci, 1 Nisan tarihinden başlayarak Cumhuriyet gazetesinde Deniz Som'un Vaziyet adlı köşesinde "Çiziyet" başlığı altında karikatür çizmeye başladı. Haftanın beş günü yayınlanan köşede karikatür çizecek olan Cihan Demirci'nin ilk çiziminin yayınlandığı 1 Nisan Perşembe günü Deniz Som "Vaziyette bayrak değişimi" başlığı altında şu satırları yazdı:

"Bugün Vaziyet’te bir değişiklik, daha doğrusu 'bayrak değişimi' var. Çizer arkadaşımız sevgili Nuri Kurtcebe’nin yerini bir başka çizer arkadaşımız sevgili Cihan Demirci aldı. Okur dostlar 17 yıl öncesini anımsayacaktır; Vaziyet’in ilk yıllarında Kamil Masaracı çizgileriyle destek oluyordu. Bir süre sonra Kamil bayrağı Nuri’ye bıraktı, Nuri de bugün Cihan’a devretti. Yıllardır Vaziyet’e 'Sessiz Sedasız' köşesinden bazen avazı çıktığı kadar bağırarak ama en zor koşullarda bile çizgisini bir milimetre bile değiştirmeden katkı veren Nuri’ye emekleri için sonsuz teşekkür.

Cihan, Cumhuriyet ve Vaziyet okurları için yabancı bir isim değil. Önceki yıllarda Kültür sayfasında, Spor ekinde yazıyor, Vaziyet’e de 'Laforizmalar' başlığı altında aforizmalar gönderiyordu. 'Damdaki Mizahçı' olarak tanıdığımız Cihan 30 yıldır yazıyor, 32 yıldır çiziyor, bugüne dek 38 kitabı yayımlandı. Sadece mizah yazmıyor, ünlü mizahçıların yaşamöykülerini de araştırıp kaleme alıyor.

Cihan gerçekten çok yönlü bir yazar-çizer; 'geyik muhabbeti' deyimi onun üretimi! 1 Nisan Dünya Mizah Günü’nde sevgili arkadaşımız Nuri’yi sonsuz teşekkürlerimizle uğurlarken, bir başka arkadaşımız Cihan’a hoş geldin diyoruz..."

(1 Nisan 2010-Vaziyet / Cumhuriyet)